Почетна » Istorijat

Istorijat

1996.

Genralno uvoziništvo i distribucija Fiat vozila za Srbiju

Delta Automoto postaje generalni uvoznik i distributer putničkih i lakih komercijalnih vozila Fiat grupe za brendove Alfa Romeo i Lancia. Tokom 16 godina dugog ekskluzivnog partnerstva postignuti su izvrsni rezultati koji su kompaniju pozicionirali na lidersko na domaćem tržištu. Kompanija Delta Automoto kupcima je tokom poslovanja sa Fiat grupom isporučila preko 33.000 jedinica vozila.

2005.

Generalno uvozništvo i distribucija Honda automobila za Srbiju i Crnu Goru

U skladu sa rastućim razvojem i ekspanzijom, kompanija Delta Automoto potpisala je ekskluzivno partnerstvo sa japanskim bendom Honda na osnovu kog je postala generalni uvoznik i distributer Honda automobila za područje Srbije i Crne Gore. Danas, brend Honda zauzima respektabilnu poziciju na srpskom automobilskom tržištu.

2006.

Generalno uvozništvo i distribucija BMW i MINI automobila za Srbiju i Crnu Goru

Nakon potpisivanja ekskluzivnog partnerstva sa nemačkom BMW Grupom, kompanija Delta Motors postaje ekskluzivni uvoznik i distributer BMW i MINI vozila za područje Srbije i Crne Gore. Tokom 2008. godine otvoren je prodajno-servisni centar na Čukaričkoj padini površine 7.500 m2 , što ga čini najvećim prodajno-servisnim centrom u Srbiji i najvećim BMW i MINI auto centrom na Balkanu. Prodajne i servisne jedinice Delta Motorsa posluju u skladu sa najvišim BMW i MINI standardima koji su usklađeni sa koroprativnom politikom BMW Grupe.

2009.

Generalno uvozništvo i distribucija BMW Motorrad motocikala za Srbiju i Crnu Goru

Ubrzo nakon potpisivanja ekskluzivnog partnerskog ugovora sa BMW grupom za segmet automobila, Delta Motors proširuje svoj portfolio zaključenjem partnerstva na osnovu kog postaje zvanični uvoznik i distributer BMW Motorrad motocikala za područje Srbije i Crne Gore.

2011.

Generalno uvozništvo i distribucija Honda motocikala za Srbiju i Crnu Goru

Na osnovu uspešnih poslovnih rezultata koji se odnose na segment Honda automobila, tokom 2011. godine kompanija Delta Automoto postaje generalni uvoznik i distributer za Honda motocikle za područje Srbije i Crne Gore.

2012.

Izlazak iz biznisa sa Fiat grupom

Nekoliko godina nakon što je Fiat grupa direktno stupila na srpsko tržište i otvorila sopstvenu fabriku za proizvodnju vozila u Kragujevcu, Delta Automoto odlučuje da poslovanje na području Srbije u potpunosti prepusti Fiat grupi, a da znanje i resurse više fokusira ka inostranim poslovnim operacijama koje podrazumevaju uvoz i distribuciju vozila renomiranih proizvođača.

2015.

Širenje dilerske mreže za Honda motocikle na područje Makedonije

Nakon uspešnog pozicioniranja na srpskom tržištu i kontinuiranog rasta brenda Honda u segmentu automobila i motocikala, dilerska i poslovna mreža kompanije Delta Automoto proširuje se i na područje Makedonije.

2017.

Pokretanje BMW Servis 6+

Tokom 2017. godine u okviru kompanije Delta Automoto, otvoren je ovlašćeni BMW Servis 6+ na atraktivnoj lokaciji na Novom Beogradu, namenjen BMW vozilima koja su stara šest i više godina.

BMW i brend

Kompanija Delta Motors predstavlja pionira u domenu elektromobilnosti u Srbiji, nakon što je prva počela sa uvozom potpuno električnih automobila. Delta Auto grupa podržava edukaciju i podstiče zajednicu na širu upotrebu elektrifikovanih i električnih vozila.

2018.

Širenje dilerske mreže za BMW Motorrad motocikle na područje Makedonije

Uspešni poslovni rezultati postignuti u segmentu BMW Motorrad motocikala u Srbiji i Crnoj Gori omogućili su širenje dilerske mreže kompanije Delta Motors i na područje Makedonije.

2019.

Delta polovni automobili

Kompanija Delta Automoto, kao generalni uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser Honda automobila i motocikala, razvila je program prodaje polovnih proverenih vozila pod nazivom „Delta polovni automobili“, sa idejom da na tržištu koje nije pouzdano pruži sigurnost klijentu prilikom kupovine polovnog automobila.

2021.

Generalno uvozništvo i distribucija KTM motocikala za Srbiju

Kompanija Delta Automoto postaje generalni uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser za KTM motocikle, otvrajući tako vrata renomiranom austrijskom proizvođaču na srpsko tržište. Iste godine osnovan je prodajno-servisni centar, koji pruža brzu i kvalitetnu uslugu u okviru rastućeg segmenta motocikala.

Delta Rent Services

Delta Auto osniva još jednu kompaniju u okviru svoje grupacije. Delta Rent Services je inovativni lider u oblasti finansiranja vozila i klijentima obezbeđuje široku ponudu, sigurnost i fleksibilnost.

Delta MC – Uvoz i distribucija proizvoda i opreme za automobile

Kompanija Delta MC, koja je osnovana 1991. godine, od 2021. postaje članica Delta Auto grupe. Delta MC preko 30 godina uspešno posluje u oblastima trgovine i distribucije i ekskluzivni je uvoznik i distributer Valvoline, Shell i FAM ulja, kao i Petlas guma. Od 2023. godine Portfolio ove kompanije se proširuje lansiranjem sopstvenog brenda, pod nazivom „Mission“.

2022.

Generalno uvozništvo i distribucija Maserati vozila za balkansku regiju

Kompanija Delta Automoto potpisala je ekskluzivni ugovor sa proizvođačem luksuznih automobila Maserati iz Modene, čime je postala zvanični uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser prestižnog italijanskog brenda za područje Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Pridužite nam se

Postanite deo uspešnog sistema Delta Auto grupe.